Tradicionalno

Zeljanica ili Projara sa zeljem

Vratite se u vreme kada vam je baka spremala zeljanicu za doručak sa kiselim mlekom i uživajte u ukusu i divnim sećanjima na detinjstvo
Recepti 10.05.2014. - 16:35h
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 2 šolje kukuruznog brašna (oko 200 g)
  • 2 šolje belog brašna (oko 200 g)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 4 jajeta
  • 1.5 šoljica ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 1 pavlake
  • 2 veze zelja
  • susam

Zelje dobro operite. Isecite drške, pa levu i desnu stranu preklopite i po dužini isecite na pola. Treba da budu dugačke trake. Tako će testo dobiti lepe šare iznutra, a i interesantnu, neravnu gornju površinu.

 

Od ostalih sastojaka umesiti testo (samo sjediniti varjačom). Umešati zelje i izliti na pleh. Posuti susamom i peći 30-35 minuta na 200°C ili dok ne počne intenzivno da miriše a korica dobije zlatan ton.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...