BRZO I UKUSNO

KREMASTA PASTA SA PILETINOM: Idealan letnji ručak spreman za pola sata! (RECEPT)

Piletina i pasta - kombinacija koja obećava

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pileća prsa
  • 300 g čeri paradajza
  • 200 g feta sira
  • 2 čena belog luka
  • majčina dušica ili origano
  • biljno ulje, so
  • 300 g testenine

Priprema:

U vatrostalnu posudu izručite sav paradajz, prelijte ga uljem, posolite i pobiberite.

Na sredinu stavite komad feta sira, a sa jedne i druge strane po parče piletine. Stavite u posudu i dve grančice svežeg origana ili majčine dušice i dva čena belog luka. Popiberite i prelijte sa još malo ulja.

Stavite da se peče u rerni na 200 stapeni, 35 minuta.

Za to vreme skuvajte pastu.

Izvadite posudu iz rerne i iz nje uklonite meso, origano i beli luk, kako biste u nju sipali testeninu i dobro promešali u socu, siru i paradajzu. Mešajte dok se testenina sva ne obloži.

Piletinu kidajte na sitne trakice viljuškom i ubacite je u testeninu. Ponovo dobro promešajte.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...