nADALEKO ČUVENA POSLASTICA

ROL BAKLAVA OD DOMAĆIH KORA: Nema lepšeg slatkiša od ovog! (RECEPT)

Nezamenljiv dezert za svaku priliku

Recepti
Autor:
ROL BAKLAVA OD DOMAĆIH KORA: Nema lepšeg slatkiša od ovog! (RECEPT)
Foto: Letina kuhinja

Sastojci za kore:

500 g brašna prstohvat soli 1 ravna kafena kašičica praška za pecivo 20 ml ulja 1 jaje 260 ml mlakog mleka

Sastojci za fil:

800 ml mleka 130 g griza 200 g mlevenih oraha

Sastojci za sirup:

1l vode 700gr kristal šećera nekoliko kolutića limuna

Priprema: Testo umesiti podeliti na šest delova i praviti kore. Svaku koru filovati tako što stavimo orahe i griz. Praviti oblike i ređati u posudu za pečenje. Peći na 200 stepeni 30 minuta. Preliti hladnim sirupom. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs