Isprobajte ih i vi

Brzo i jednostavno: Napravite domaće tortilje (VIDEO)

Tortilje koje sami napravite biće ukusnije od kupovnih, a za njihovu pripremu neće vam trebati mnogo vremena, plus ćete ih spremiti na jednostavan način
Recepti
17:58h Autor:
Brzo i jednostavno: Napravite domaće tortilje (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Tortilje su čuveni meksički specijalitet koji od sada i sami možete da spremite na brz i jednostavan način. Budite sigurni da će domaće tortilje biti mnogo ukusnije od kupovnih!

Da biste napravili 24 tortilje potrebno vam je: četiri šoljice brašna, kašičica soli, dve kašičice praška za pecivo, dve kašike masti ili putera, 1 i po šoljica mlake vode.

http://www.youtube.com/watch?v=v2UWtlNvugY#t=55
brašno, so i prašak za pecivo mast ili puter

Kada dobijete testo koje se ne rasipa, izvadite ga iz posude, stavite na površinu koju ste prethodno posuli brašnom i mesite nekoliko minuta dok ne postane dovoljno elastično. Testo podelite na 24 jednaka dela. Od svakog dela napravite lopticu.

Koristeći oklagiju koju ste posuli brašnom, kao i površinu na kojoj ćete raditi, razvijajte svaku lopticu u tortilju.

Tortilju stavite na zagrejan tiganj i pecite je dok ne postane hrskava, a zatim je okrenite na drugu stranu. Ispečene tortilje stavite u posudu (najbolje keramičku) i poklopite ih ili prekrijte krpom. Ponovite postupak i sa preostalim tortiljama.

Ovom specijalitetu možete da dodate sastojke koje najviše volite, a obavezno isprobajte domaće tortilje sa piletinom. Recept pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs