LEDENE GRILIJAŠ ČOKOLADNE KOCKE: Najlepši letnji dezert! (RECEPT)

Kremasto i neodoljivo

Recepti
Autor:
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sastojci za koru:

6 belanaca 6 kašika šećera 6 kašika brašna 150 – 200 ml mleka za prelivanje

Sastojci za krem:

800 ml mleka 6 kašika šećera 6 žumanaca 7 kašika brašna 200 gr čokolade 250 gr margarina 100 gr šećera u prahu

Za grilijaš:

100 gr oraha 200 gr šećera

Priprema: Ulupati belanca sa šećerom da se šećer potpuno otopi i dobije čvrsta pena.

Dodati brašno i sjediniti varjačom, pa u podmazan ili obložen pleh veličine 23 x 33 cm istresti smesu, poravnati i staviti da se peče. Ukoliko je tepsija nešto veća, povećati za jedno belance. Peći između 20 i 25 minuta. Kora bude blago rumena, više žućkasta odgore.

Pečenu i još vrelu koru preliti sa mlekom i ostaviti da upije i ohladi se. Prelijte celom količinom mleka da bude sočna.

Pomešati žumanca, šećer, brašno i 100 – 150 ml mleka a ostalo mleko staviti da provri pa zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne. Kad se zgusne skloniti sa vatre, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini sa filom. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Otopiti šećer na srednjoj vatri, dodati orahe, promešati, pa istresti na papir za pečenje. Ohlađen grilijaš samleti, najbolje u blenderu da bude i sitnih i krupnijih komadića.

Ulupati penasto margarin i šećer u prahu pa mu dodati krem i umutiti. Na kraju umešti grilijaš. Na koru naneti ceo fil, poravnati i dekorisati po želji. Dobro ohladiti. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...