probajte

ČIZKEJK OD KAJSIJE, MEDA I JOGURTA: Savršena kombinacija ukusa, desert za pamćenje! (RECEPT)


Kajsije se peku u rerni s medom, vanilom i koricom pomorandže, a rezultat je više nego fantastičan

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 75 g slanog maslaca, rastopljen - plus malo za premazivanje tepsije
  • 200 g keksa s vanilin kremom
  • 250 ml pavlake za šlag
  • 150 g punomasnog grčkog jogurta
  • 500 g punomasnog kremastog sira
  • 3 kašike tečnog meda
  • 1 kašika paste od vanile

     

Sastojci za pripremu preliva od kajsija: 

  • 6 zrelih kajsija (oko 240 g), prepolovljenih i očišćenih od koštica
  • 50 g tečnog meda, plus 2 kašike za prelivanje po kolaču
  • 1 manja pomorandža, korica iseckana na trake
  • pola mahune od vanile
čizkejk od kajsije i meda
foto: Shutterstock

Postupak:

  • Premažite maslacem okrugli kalup ( razmere 23 cm) i obložite okruglo iseckanim papirom za pečenje.
  • Keks usitnite u procesoru za hranu pa prebacite u posudu i pomešajte s maslacem.
  • Utisnite je potom u tepsiju i stavite u frižider na 10-ak minuta.
  • Izmiksajte za šlag tako da dobijete finu teksturu.
  • U drugoj posudi umutite jogurt, sir, med i vanilu - i ta smesa treba da bude glatka.
  • Potom u nju lagano lopaticom umišajte šlag i sve prebacite u kalup na podlogu od keksa.
  • Stavite najmanje 4 sata da odstoji u frižideru ili najbolje celu noć.
  • Krenite s pripremom kajsija  Zagrejte  rernu na 180 Celzijusa, a u tepsiju stavite kajsije, med, koricu pomorandže i vanilu.
  • Pecite na sredini rerne 20 do 25 minuta, dok kajsije ne omekšaju, ali i dalje drže oblik.
  • Dodajte kašiku vode ako med počne da se lepi.
  • Na kraju izvadite komade pomorandžine kore i vanilu te sve dobro ohladite.
  • Izvadite kolač iz kalupa pa ga prelijte kajsijama preostalim sokom.
  • Nakapajte još malo meda po svemu i pustite da se malo sliiva sa strane, izgledaće zanimljivo, prenosi bbcgoodfood.com.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...