SLATKIŠ ZA PAMĆENJE

JAPANSKI VETAR JE TORTA ZA PAMĆENJE: Kremasta, bogata i neprolazna poslastica!(RECEPT/VIDEO)

Neodoljiva poslastica u čijem ukusu ćete uživati maksimalno.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za fil:

  • 10 žumanaca
  • 700 ml mleka
  • 7 punih kašika mlekog brašna
  • 10 kašika šećera
  • 200 gr maslaca
  • 200 gr oraha
  • 300 ml slatke pavlake

Sastojci za kore:

  • 10 belanaca
  • 400 gr kristal šećera
  • 1 kašika sirćeta

Priprema:

Pomešati žumanca, šećer i brašno pa im dodati malo hladnog mleka, odokativno, oko 200 ml. Ostatak mleka staviti na vatru da provri.

Kada mleko provri zakuvati razmućena žumanca i na srednjoj vatri mešati dok se ne zgusne.

Skuvan fil prekriti kesom, folijom ili nečim sličnim i ostaviti da se ohladi.

Maslac sobne temperature dodati ohladjenom filu u sve zajedno umutiti.

Ako dodajete margarin prvo ga umutiti pa tek onda njemu dodavati krem.

Zatim dodati mlevene ili blendirane orahe i sve opet sjediniti. 

Ulupati posebno slatku pavlaku.

Na prvu koru naneti pola fila sa orasima, pa preko pola slatke pavlake.

Ponoviti postupak kora, fila I, fila II još jednom.

Dekorisati tortu po želji i ostaviti da se dobro ohladi nekoliko sati.

Pogledajte pripremu kora i pripremu fila:

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...