Recepti sa Stilom

Pileća pašteta

Ukus paštete će nas vratiti u detinjstvo
Recepti 27.06.2013. - 12:36h
Pileća pašteta, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • 350g belog mesa
  • 300g pileće džigerice
  • 1 Šargarepa
  • 1 celer
  • 1 crvena paprika
  • 3 šampinjona
  • 1 crni luk
  • soli i bibera po ukusu
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašika brašna

Meso i džigericu isecite na kocke, a isto uradite sa ostalim povrćem. Stavite sve da se zajedno kuva uz dodatak vode i ulja, posolite i pobiberite. Pred sam kraj kuvanja dodajte bosiljak, a na samom kraju ispasirani beli luk. Kada je meso skuvano, a povrće omekšalo skinite sa vatre, ostavite da se prohladi, a zatim sve dobro izmiksirajte. Ako se teško miksira, dodajte malo tečnosti od kuvanja. Na malo ulja kratko propržite brašno pa dodajte u izmiksiranu masu. Dok je još na laganoj vatri dodajte alevu papriku i biber. Ostavite u frižideru da se ohladi.

 

Savet: Tvrđe meso može da se omekša ako ga namažete sodom bikarbonom i ostavite nekoliko sati u frižideru. Dobro ga isperite pre upotrebe

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs