SAVRŠEN DESERT

ČIZKEJK OD MALINA I BELE ČOKOLADE BEZ PEČENJA: Kombinacija ukusa iz snova, gotova za pola sata! (RECEPT)

Isprobajte ovu savršenu kombinacuju ukusa

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za podlogu:

  • 200 g keksa
  • 120 g maslaca

Sastojci za kremu od sira:

  • 250 g maskarpone sira
  • 500 ml pavlake za šlag (nezaslađenog)
  • 250 g krem sira
  • 100 g naseckane bele čokolade
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 5 g želatine u prahu

Žele od malina:

  • 200 g svežih ili smrznutih malina
  • 50 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 15 g vanilin šećera
  • 1.5 kašičica želatina
  • 3 kašike vode za želatin
čizkejk od malina
foto: Shutterstock

Glazura:

  • 200 g naseckane bele čokolade
  • 250 ml pavlake za šlag
  • 100 g malina za dekoraciju

Priprema za podlogu:

  • Keks sameljite u blenderu, a maslac rastopite.
  • Koristite kalup razmere 26 cm, pa ga premažite sa malo rastopljenog maslaca, a ostatak pomešajte sa izmmrvljenim keksom.
  • Smesu s keksima dobro utisnite (rukama ili dnom čaše) u kalup.

Žele od malina:

  • U manjoj posudi promešajte želatin s 3 kašike vode,pa ostavite 10 minuta da nabubri.
  • Maline prokuvajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer.
  • Zatim, sklonite maline sa vatre i usitnite štapnim mikserom ili blenderom te dodajte želatin dok su još vruće.
  • Mešajte sve dok se želatin u potpunosti ne rastopi.
  • Sirup procedite od koštica i ostavite sa strane da se ohladi.

Krema od sira:

  • 150 ml pavlake za šlag pomešajte sa želatinom, te zagrejte do ključanja, pa sklonite s vatre i ubacite kockice bele čokolade.
  • Povremeno mešajući, ostavite da se čokolada rastopi i ohladi.
  • Ostatak pavlake umutite u šlag.
  • Kad se zgusne, ubacite maskarpone, krem sir, šećer i ekstrakt vanile te mutite srednjom brzinom miksera dok se sastojci ne povežu.
  • Postepeno dodajite ohlađenu pavlaku s čokoladom, sve vreme mutite.
  • Pola smese od sira stavite u kalup na razmrvljene kekse, poravnajte i stavite u zamrzivač na 20 minuta.
  • Na stisnutu i ohlađenu kremu kašikom ravnomerno rasporedite sirup od malina.
  • Ponovo stavite u zamrzivač na 20-30 minuta dok se žele u potpunosti ne stisne.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...