Savršene

SULTAN OBLANDE: Savršen sitni kolač za svaku priliku! (RECEPT)

Podseća na grilijaž štanglice, ali je u pitanju još bolja kombinacija sastojaka

Recepti
Autor:
SULTAN OBLANDE: Savršen sitni kolač za svaku priliku! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Domaći Recepti

Sastojci: 2 lista velike oblande, 300 + 200 g šećera, 250 g margarina ili maslaca, 3 cela jaja, 200 g suvog grožđa, 200 g seckanih oraha, 300 g mlevenog keksa, 100 g čokolade, 3 kašike ulja.

Priprema: U veću šerpu staviti 300 g šećera. Staviti na laganu vatru da se karamelizuje. Ne mešati nego sam povremeno prodrmati šerpu. Za to vreme ulupati jaja sa ostatkom šećera. Maslac ili margarin malo usitniti. Kada se šećer otopio dodati maslac i sve mešati dok se ne sjedini. Maslac će se odvajati od šećera, pa će se postepeno otapati. Ovo sve traje nekih 5 minuta.

Polako zatim sipati masu od jaja i mešati. Kuvati oko 10 minuta, dok ne provri ponovo, sve na srednjoj vatri i ne dobije finu karamel boju. Zatim skloniti sa vatre pa dodati orahe, suvo grožđe i keks i sjediniti. Ostaviti 15 minuta da se prohladi. Ne mažemo vrelo da se oblanda ne bi potparila. Zatim nanesemo celu masu na oblandu i razvučemo.

Poklopimo hrapavom stranom druge oblande i nečim opteretimo, kako bi se fino zalepilo. Ostavimo da se ohladi i stegne pa nanesemo glazuru od 100 g čokolade koje smo na laganoj vatri otopili sa 3 kašike ulja.

Čim se čokolada stegne može se seći na štanglice i poslužiti. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs