desert koji mami na zalogaje

NIKAD JEDNOSTAVNIJI KOLAČ SA JABUKAMA: Ukus savršenstva koji će vas očarati! (RECEPT)


Kolač sa jabukama je svima omiljen, a priprema je nikad jednostavnija

Recepti
Autor:
Foto: PrintscreenJutjub/ Lako je kuvati

Sastojci:

 

  • šolja je od 2 dcl
  • 3 jaja
  • 5 šolja šećera
  • 3 šolje ulja
  • 7 šolja brašna
  • 1 šolja mlevenih oraha ili lešnika
  • 1 kesica sode bikarbone
  • 4 veće jabuke (oko 480 g)
  • 2 kašičice cimeta ili vanilin šećera
  • 4 kašike džema od kajsija, šljiva ili po vašem izboru

 

 

Za premazivanje:

 

  • 5 kašika džema
  • 1 šolja mlevenih oraha ili lešnika

 

Priprema:

 

  • Odvojite belanca i žumanca.
  • U belanca dodajte prstohvat soli, pa mutite.
  • Zatim, postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite.
  • U čvrst šne dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći.
  • Jabuke očistite i izrendajte, sipajte cimet preko i promešajte.
  • Dodajte u smesu sa belancima, promešajte, pa dodajte orahe, ulje, džem i postepeno dodajte prosejano brašno.
  • Posle svakog dodavanja promešajte.
  • Na kraju dodajte sodu bikarbonu i sjedinite sve.
  • Tepsiju dimenzija 36×27 cm premažite ulje i pospite brašnom, pa sipajte smesu.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 200 Celzijusa oko 15 minuta, a zatim još 35 minuta na 150 Celzijusa.
  • Topao kolač premažite džemom i pospite orasima.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...