Fenomenalni recept

SLANA ROZEN TORTA: Vrhunsko brzo predjelo savršeno i za svečanu trpezu! (RECEPT)

Uživajte u savršenim slanim kockicama

Recepti
Autor:
SLANA ROZEN TORTA: Vrhunsko brzo predjelo savršeno i za svečanu trpezu! (RECEPT)
Foto: Printscreen Youtube / Cooking

Ako želite da svi hvale i uživaju u hrani koju ste pripremili, pogotovo kada su slavlja u pitanju onda obavezno isprobajte ovu slanu tortu.

Sastojci: 430 g slanih rozen kora (8 kora), 700 g kisele pavlake, 100 g krem sira, 150 g majoneza, so, 250 g šunke, 4 jajeta, 100 g kiselih krastavčića, 150 g tvrdog sira (kačkavalj, gauda…).

Priprema: Skuvajte jaja i ostavite ih da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. Pomešajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir. Odvojte oko 350 g fila sa strane (za dekoraciju). Ostatak fila podelite na dva jednaka dela.

U jednu polovinu dodajte rendana jaja i šunku. U drugu polovinu dodajte rendane krastavčiće i 100 g kačkavlja. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru – fil sa šunkom i jajima – kora – fil sa krastavčićima i kačkavljom sve dok ne utrošite materijal. Na kraju treba da bude kora. Preko kore stavite krpu ili foliju i stavite knjigu ili neki teret. Ostavite najmanje 30 minuta.

Nakon toga celu tortu premažite sa filom od pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Preko pospite rendani sir.

Isecite na kockice ili štanglice. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs