ČISTO SAVRŠENSTVO

DA LI STE PROBALI RAJSKU TORTU? Upoznajte zvezdu vaše uskršnje trpeze! (RECEPT/FOTO)

Poslastica drugačija od svih...

Recepti
21:58h Autor: ,
Foto: Shutterstock

Reč je o Rajskoj torti u kojoj glavnu reč imaju jagode, a po želji ih možete zameniti i drugim sezonskim voćem, poput malina ili borovnica. Ovakva će torta biti prava zvezda uskršnjeg stola, a recept donosimo u nastavku.

 

Potrebni sastojci:

 

  • 25 grama maslaca
  • 20 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 25 grama oštrog brašna
  • pola kesice praška za pecivo

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iva Š. (@iwaiva)

Priprema kora:

 

Pomešajte sve sastojke i podelite na četiri jednaka dela i svaku kuglu raširiti na zasebnom papiru za pečenje u modlu promera 24 cm.

 

Umutiti čvrsti sneg od 4 belanca, podeliti u 4 dela i svaki deo namazati preko testa na papirima za pečenje.

 

Pomešati 1 vrećicu badema u listićima, 2 kašičice šećera u prahu i 1 kašiku cimeta i to posuti po svakoj kori, gore po belancu.

 

Stavljati jednu po jednu koru na u pećnicu na 180°C na par minuta, dok ne dobije boju na rubovima.

Priprema krema:

 

čvrsto umutiti 800 ml slatke pavlake, pomešati 4 žumanca s 10 grama šećera u prahu, može i na pari, i oprezno umutiti u šlag. Oprati 0,5 kg voća po želji. Slagati kora - krem - voće i tako na sprat, a završiti s korom koja vam je najlepše ispala i ohladiti preko noći!

 

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...