PODIŽE UKUS NA VIŠI NIVO

TAJNI SASTOJAK ZA NAJUKUSNIJU SALATU OD KRASTAVCA: Celog leta ćete je praviti ovako!(RECEPT)

Za uspešnost salate i njen sjajan osvežavajući ukus zadužena je ova namirnica...

Recepti
18:53h Autor:
TAJNI SASTOJAK ZA NAJUKUSNIJU SALATU OD KRASTAVCA: Celog leta ćete je praviti ovako!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sveži krastavci poslužuju se kao osvežavajući i hrskavi element uz razna jela, a posebno ona dobro začinjena. Sjajno se slažu s umacima na bazi jogurta, a predstavljaće i odličnu namirnicu za salatu koju možete poslužiti s tek malo soli i bibera. No ako želite da unapredite ukus svežih krastavaca – marinirajte ih s ekstraktom limuna. Reč je o sastojku koji se češće koristi u pripremi kolača i torti. No, ima snažan citrusni ukus koji će se sjajno slagati s krastavcima.

Imajte na umu da ekstrakt limuna možete zameniti sa sveže isceđenim sokom ovog citrusnog voća, ali da nećete dobiti niti približno iste rezultate. Uspešnost salate i njen sjajan osvežavajući ukus počiva upravo na korišćenju ekstrakta limuna. Sastojci:

  • 3 velika krastavca
  • 150 ml sirćeta
  • 6 kašičica belog šećera
  • 1 čajna kašičica ekstrakta limuna
  • so i biber po želji

Priprema:

1. Krastavce dobro operite i narežite na manje komade. Ako želite možete i oguliti koru krastavca pre nego što ga narežete na manje komade. 2. U posebnoj zdeli pomešajte sirće, šećer, ekstrakt limuna, so i bibet. 3. Tekućinu prelijte preko krastavaca. Poklopite i stavite u frižider da se ukusi sjedine, barem na dva sata, a idealno bi bilo preko noći. 4. Salatu poslužite ohlađenu s jelom po želji.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs