Ukusno i jednostavno

Povrće u rerni

Poseban ukus ovom zdravom jelu daju pavlaka i parmezan
Recepti
15:00h Autor:
Povrće u rerni
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 2 glavice luka
  • 150g graška
  • 2 šargarepe
  • 3 jajeta
  • 250ml neutralne pavlake
  • 50g rendanog parmezana
  • so, biber
  • čili u prahu (za one koji vole ljuto)

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Papriku očistiti i iseći na komade. Luk iseći na deblje kriške, a šargarepu na tanke kolutiće. Procediti grašak (ukoliko je iz konzerve, a ako je svež ili zamrznut prvo ga treba skuvati) i izmešati sa ostalim povrćem. Poređati u nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu, piše Yumama.com.

Razmutiti jaja, dodati pavlaku i parmezan, sve posoliti i pobiberiti. Za one koji volje ljuto dodati čili. Preliti povrće i zapeći u rerni (oko 25 minuta).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs