Proleće u jednom zalogaju

VASKRŠNJA TORTA: Lagana, jednostavna za pripremu, ne peče se! (RECEPT)

Veoma ukusna sladoled torta za svečane prilike

Recepti
17:39h Autor:
VASKRŠNJA TORTA: Lagana, jednostavna za pripremu, ne peče se! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 150 gr mlevene plazme
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr otopljenog maslaca
  • 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
  • 100 gr žele bombona
  • 2 kašike mleka ili soka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 gr kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
  • orah za posipanje ili čokolada
  • 500 gr jagoda ili drugog voća (maline, kupine, banane) i td.

Priprema: U vanglicu sipati mleveni keks, dodati orah, suvo grožđe, seckane žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh i istresti sastav i kašikom pritisnuti do dna da se izjednači.

Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređatu za pola cm šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čokolade, a ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe. Staviti u frižider da prenoći.

Napomena: nije potrebno dodavati šećer.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs