DEZERT SA TRI FILA

URNEBES TORTA: Kremasta poslastica sa tri fila! (RECEPT)

Oduševiće vas ukus

Recepti
14:14h Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 15 jaja
  • 200 gr čokolade rendane
  • 100 gr kokosa
  • 200 gr oraha ( ili lesnika) mlevnih
  • 8 kaš brašna
  • 1l mleka
  • 1 margarin
  • 100 gr šećera u pahu
  • 30 kašika šećera
  • 3 kesice vanil šećera
  • 1 kesica praska za pecivo
  • 300 gr šlaga

Priprema: 

 

Prva kora: u posudi za mućenje izmutimo 5 belanaca u šam, dodamo 5 kašika šećera kad se šećer istopi dodamo 100 gr rendane čokolade, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo pečemo koru na 200C 15-ak minuta. Izvadimo da se ohladi.

 

Druga kora: u posudi za mućenje izmutimo 5 belanaca, u šam dodamo 5 kašika šećera kad se šećer istopi dodamo 100 gr kokosa, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo pečemo koru na 200C 15-ak minuta. Izvadimo da se ohladi.

 

Treća kora: u posudi za mućenje izmutimo 5 belanaca u šam, dodamo 5 kašika šećera kad se šećer istopi dodamo 100 gr oraha ili lešnika, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo pečemo koru na 200C 15-ak minuta. Izvadimo da se ohladi.

 

Fil: Izmutimo 15 žumanaca sa 15 kašika šećera 200ml mleka i 5 kašika brašna. U šerpu stavimo preostalo mleko da provri, u to dodamo smesu od žumanaca i kuvamo par minuta dok ne dobije potrebnu gustunu. Skinemo sa šporeta i ohladimo. Umutimo margarin sa šećerom u pahu i sjedino sa hladnim filom. Fil podelimo na 3 dela.

 

U prvi deo dodamo izrendanu čokoladu, drugi ostavimo žut a u treći deo dodamo orahe ili lešnike.

 

Slaganje torte: Kora od čokolade fil od oraha+kora od kokosa žuti fil+kora od oraha fil od čokolade.

 

Tortu ukrasimo šlagom.

 

Prijatno!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...