HLEB KOJI KRUŽI

MISTERIOZNI HILANDARSKI SLATKI HLEB: Pravi se na veoma čudan način, ali svaki zalogaj je BOŽJI DAR!(RECEPT)

Vi procenite da li želite da ga pravite na klasičan način ili prateći ovaj pomalo neuobičajen recept, za koji tvrde da je čudotvoran.

Recepti
21:42h Autor:
MISTERIOZNI HILANDARSKI SLATKI HLEB: Pravi se na veoma čudan način, ali svaki zalogaj je BOŽJI DAR!(RECEPT)

Sastojci:

za 12 osoba

  • 250 gr pšeničnog oštrog brašna
  • 250 ml 250 ml ulja
  • 3 jajeta
  • 3 rendane jabuke
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kesice cimeta u prahu
  • 50 gr lomljene čokolade
  • 2 kašike seckanih oraha
  • 30 gr suvog grožđa

Priprema:

1.Hleb kruži, doći će u ruke kad vam može doneti promene u životu. Zadatak svakoga ko ga isproba je da nastavim brigu o njemu. O hlebu se stara cele nedelje. Tajanstven je i istrajan. Prenosimo vam tajnu čuvanja onako kako verovanje kaže.

"Hleb će doneti sreću celoj porodici .

Ispuniće veliku želju. Nikad ga ne tražite,hleb će doći do Vas

Ovaj hleb možete jesti bilo kad u životu, a pravi se samo jednom", kaže ova tradicija

  • U ponedeljak dodati 250 gr šećera
  • U utorak dodati 250 ml mleka
  • U sredu 250 gr brašna-ne mešati
  • U četvrtak testo promešati 3 puta
  • U petak dodati 250 gr šećera,250 gr brašna,250 ml mleka i promešati
  • U subotu promešati testo i podelite ga na 4 dela

- Testo čuvajte u plastičnoj posudi u frižideru -

2. U nedelju u svoj deo dodati :

  • 250 gr brašna
  • 250 ml ulja
  • 3 jajeta
  • 3 rendane jabuke
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kesice cimeta
  • 50 gr lomljene čokolade
  • 2 kašike seckanih oraha
  • 30 gr suvog grožđa
  • 1 vanilin šećer

3. Sve sastojke dobro promešati.Pecite hleb na 200 C dok ne porumeni. U nedelju ili ponedeljak delite testo prijateljima kojima želite sreću.

Prijatno !

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs