Sočno jelo s mekim komadima junetine

RECEPT ZA PIVARSKI GULAŠ: Iz Banata s ljubavlju!

Zadovoljstvo za dušu i telo

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

U okviru projekta Zaboravljena jela Srbije, koji se realizuje u partnerstvu sa UG Amikus, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, obilazimo našu zemlju, istražujemo veličanstvene predele i probamo autentične ukuse.

Put nas vodi u Banat, do fenomenalnog starog recepta za pivarski gulaš!

Sastojci:

300 g junetine 1 glavica luka 2-3 šargarepe 2 dl pelata 4-5 čenova belog luka 1 l piva malo krtole celera malo brašna 2-3 lista lovora so, biber đumbir

Priprema: Junetinu isecite na kocke, uvaljajte u brašno i propržite na ulju da se malo zarumeni. Odvojeno u šerpi propržite luk, dodajte kolutove šargarepe, seckane beli luk i celer, junetinu, pelat, pivo, so, biber, lovor i đumbir, pa kuvajte na srednjoj vatri oko sat i po, da meso sasvim omekša.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...