Sočno jelo s mekim komadima junetine

RECEPT ZA PIVARSKI GULAŠ: Iz Banata s ljubavlju!

Zadovoljstvo za dušu i telo

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

U okviru projekta Zaboravljena jela Srbije, koji se realizuje u partnerstvu sa UG Amikus, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, obilazimo našu zemlju, istražujemo veličanstvene predele i probamo autentične ukuse.

 

Put nas vodi u Banat, do fenomenalnog starog recepta za pivarski gulaš!

Sastojci:

 

300 g junetine
1 glavica luka
2-3 šargarepe
2 dl pelata
4-5 čenova belog luka
1 l piva
malo krtole celera
malo brašna
2-3 lista lovora
so, biber
đumbir


Priprema: Junetinu isecite na kocke, uvaljajte u brašno i propržite na ulju da se malo zarumeni. Odvojeno u šerpi propržite luk, dodajte kolutove šargarepe, seckane beli luk i celer, junetinu, pelat, pivo, so, biber, lovor i đumbir, pa kuvajte na srednjoj vatri oko sat i po, da meso sasvim omekša.

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...