predivne

PAMUK KIFLICE ĆETE OBOŽAVATI: Fino pecivo s džemom i kokosom, mekano kao duša!(RECEPT)

Jedan lep i jednostavan recept za slatkiš koji će vam zagrejati srce!

Recepti
21:32h Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jaja
  • 2 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • 1 kašika kvasca
  • 100 g šećera
  • oko 800 g brašna

Za sirup:

  • 200 g šećera
  • 3 dl vode

I još:

Priprema:

Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da odstoji dok kvasac ne "proradi", a nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dva jaja i brašno te zamesite testo.

Testo dobro umesiti i ostaviti da nadođe.

Kada testo nadođe, podelite ga na 5 delova. Razvaljajte svaki deo u krug i izrežite na osam trouglova, kao da sečete tortu.

Po kašičicu džema stavite na svaki komad testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.

Ostavite kiflice da odstoje 15-ak minuta, a zatim pecite na 200 °C dok blago ne porumene.

Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da proključa i onda kuvajte još 4-5 minuta.

Kada se ispeku, kiflice uvaljajte svaku u topao sirup ( ihprovucite kroz sirup, s jedne i druge strane, nemojte ostaviti da stoje), a zatim ih pospite kokosom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...