SLATKO UŽIVANJE

LEDENI VENAC JE SLATKIŠ KOJI ĆE VAS RASPAMETITI: Bez pečenja, za 10 minuta, fantazija od kolača!(RECEPT)

Probajte ga, nećete se pokajati!

Recepti
Autor:
LEDENI VENAC JE SLATKIŠ KOJI ĆE VAS RASPAMETITI: Bez pečenja, za 10 minuta, fantazija od kolača!(RECEPT)
Foto: Printscreen/ youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

– 8 dl mleka – 7 kašika šećera – 3 kom pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile – 1 kašika gustina – 4 dl slatke pavlake za šlag – 1/2 kesice želatina i 2 kašike vode – 150 g čokolade za kuvanje – 100 g bele čokolade – 150 g keksa po izboru – 100 g mlevenih orasa – 1 dl slatke pavlake za šlag (za ukrašavanje)

Priprema:

Orahe ispeći u suvom tiganju, ohladiti i samleti, jedan deo sitno iseckati. Keks izdrobiti, odabir keksa je jako bitan, i pomešati sa orasima. Želatin preliti vodom i ostaviti da se otopi. U 2 dl hladnog mleka sipati puding i gustin i izmešati. Ostatak mleka i šećer staviti da prokuva, pa sipati puding i mešati da se zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Umutiti slatku pavlaku, umešati otopljen želatin i još umutiti pa sjediniti sa prethodno umućenim pudingom. Smesu podeliti na 2 dela, u jedan umešati istopljenu tamnu čokoladu a u drugi belu. U kalup za kuglof, najbolje je obložiti ga prozirnom folijom, sipati 1/2 tamne smese, posuti mrvicama, preko sipati 1/2 bele smese i posuti mrvicama, ponoviti postupak i sa preostalim delom smese.

Kašikom izmešati u krug od sredine, okrećući po malo smese od dna prema gore i sve u krug da se dobiju nepravilne šare. Odozgo posuti mrvicama, prekriti folijom i ostaviti na hladno da se dobro stegne, najbolje preko noći. Ukrasiti sa umućenim 1 dl slatke pavlake.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Coolinarka.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs