Najbolje iz bakine kuhinje

NAJUKUSNIJA PUNJENA UVRNUTA PITA: Večera koju ćete od sada stalno praviti! (RECEPT)

Pita atraktivnog izgleda i savršenog ukusa

Recepti
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je za testo: 250 ml toplog mleka, 1 kašičica šećera, 10 g kvasca, 1 jaje, 450-500 g brašna.

 

Za nadev: 150 g sira, 1 žumance, 1 kašika kisele pavlake, 200 g šunke isečene na tanke listove.

Priprema: Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da bude glatko, mekše, ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 minuta. Testo razvući na pola cm.

 

Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom. Testo podeliti na dva dela pa oba premazati sirom i prekriti listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.

 

Prvo testo preklopiti tri puta pa ga nožem preseći na pola . Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredinu tepsije. Tako uraditi sa ostatkom testa. Pokriti i ostaviti da malo odstoji pa premazati žumancetom u koji ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom.

 

Peći na 210 stepeni oko 15 minuta, pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 minuta pokriveno.

 

Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...