probajte

ČIZBURGER TESTENINA: Savršen spoj DVA JELA koje OBOŽAVAMO! (RECEPT)

Čizburger testenina obuhvata klasične ukuse poput sira, mlevenog junećeg mesa, paradajz, ali i po neki zanimljiv dodatak.

Recepti
10:37h Autor:
Foto: Profimedia

Ne možete da se odičite da li biste radije pojeli testeninu s sosom ili čizburger? Ne morate da razbijate glavu, već napravite kombinaciju dveju popularnih jela.

Čizburger testenina obuhvata klasične ukuse poput sira, mlevenog junećeg mesa, paradajza, ali i po neki zanimljiv dodatak.

Sastojci za čizburger testeninu:

 

 

  • 800 grama pelata
  • 500 ml mjeka
  • 450 grama mlevene junetine
  • 400 grama testenine
  • 400 grama narendanog sira
  • 350 ml mesnog bujona
  • 60 grama brašna
  • 60 grama putera
  • 2-3 mlada luka
  • 2 kašičice mevene gorušice
  • 1 kašika sosa Vorčester
  • so i biber po želji
  • zelena salata za ukrašavanje
  • kiseli krastavac za ukrašavanje

Priprema:


1. Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju.

2. U velikom loncu prodinstajte junetinu dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko pet do sedam minuta.

3. Uklonite mleveno meso iz lonca pa u njemu rastopite puter.

4. U rastopljeni puter dodajte brašno i dobro promešajte dok ne nestanu sve grudice.

5. Postupno dodajte mleko i mesni bujon uz stalno mešanje dok se umak ne počne zgušnjavati.

6. Začinite s gorušicom i sosom Vorčester.

 

7. Ubacite pasatu i mleveno meso i kuvajte sve zajedno na laganoj temperaturi oko pet minuta da se ukusi ne spoje.

8. Posolite i pobiberite po želji.

9. Dodajte kuvanu tjsteninu i naseckani mladi luk i sve dobro promešajte.

10. Ubacite narendani sir i pustite da se rastopi i spoji s ostalim sastojcima.

11. Poslužite s komadićima kiselog krastavca i listovima sveže salate.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...