probajte

DAMEN KAPRIC TORTA: Starinska poslastica prepuna fila kojoj niko ne može da nađe manu! (RECEPT)

Savršeno kremasta poslastica koja se pravi za čas!

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Kora

 

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 3 žumanca
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 2 kašike kakaa
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 3 kašike brašna

Preliv

 

  • 2 dl gaziranog soka od pomorandže

 

Fil I

 

  • 250 g margarina ili putera
  • 120 g prah šećera
  • 3 žumanca
  • 100 g čokolade
  • 1 kesica šlaa sa ukusom slatke pavlake

 

Fiil II

 

  • 200 g šlaga sa ukusom slatke pavlake
  • 1 kesica Kremfiksa

 

Za ukrašavanje

 

  • 50 g čokolade za kuvanje

Priprema

 

Za koru umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i jos mutiti da se dobije čvrsti šam.

 

Dodati 3 žumanca, kakao i sve polako mutiti da se sjedini. Potom, dodati mlevene orahe, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti i usuti u podmazan pleh.

 

U plehu veličine 20x30 cm peći testo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Posle 10 minuta proveriti čačkalicom da li je kora pečena. Čačkalica treba da je suva.

Ako je potrebno, koru jos malo peći.

 

Koru dobro prohladiti i natopiti gaziranim sokom od narandže.

 

Za fil na pari skuvati žumanca sa šećerom i pri kraju dodati čokoladu. Sve dobro prohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom ili puterom. Na kraju polako dodati umućen šlag i sve nežno promešati da se sjedini.

 

Preko natopljene kore staviti fil, poravnati ga i ostaviti u frižideru bar 1 sat da se dobro ohladi.

 

Umutiti 200 g šlaga po uputstvu na kesici i dodati kremfiks. Preko ohlađenog fila staviti umućen šlag, a po želji po vrhu ukrasiti otopljenom čokoladom.

 

Tortu napraviti dan ranije da bi se lepo ohladila i upila preliv.

 

Prijatno!

 

(Stil.Kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...