Isprobajte

5 IDEJA ZA RUČAK: Novi recepti za nedelju ispred nas! (VIDEO)

Donosimo vam divne ideje za pravljenje brzinskih jela za celu porodicu

Recepti
Autor:
5 IDEJA ZA RUČAK: Novi recepti za nedelju ispred nas! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ youtube/dragana nikitović

Pohovana piletina i kafriol iz rerne

Pileće belo meso iseći na tanko, zatim ih uvaljati u smesu od 1 jajeta, 1 kašika senfa, suve začinske paprike, paradajz pire, kačkavalj, dodati kukuruzno brašno i prezle, granule belog luka, origano.

Meso ispržiti na ulju, pa skloniti sa ringle. U tom istom ulju dodati beli luk i badem pa propržiti. Karfiol obariti i isecakti ga u vatrostalnu činiju, preliti belim lukom i bademom. Staviti u rernu i zapeći na 10 minuta.

ručak, jelo
foto: Printscreen/ youtube/dragana nikitović

Junetina iz rerne

700 grama junetine iseći sto tanje i manje kockike, zatim je izmešati sa sitno seckanim belim i crnim lukom (po jedna glavica svakog), jedan krompir, 2 paprike, 1 tikvica, 1 šargarepa i sve se izmeša u jednom većem tiganju ili dubljem sudu. Staviti i čeri paradajz, sve posoliti i dodati slatku začinsku papriku i dodati malo ulja i 400 ml vode. Prekriti folijom i peći sat vremena, a zatim skinuti foliju i peći još 2 sata.

Piletina sa pečurkama

Pileća prsa iseckati na kockice. Beli luk iseckati sitno pa propržiti pa im dodati piletinu. Dok se meso peče, iseckati šampinjone (ko 400 grama). Posoliti meso i dodati začinsku papriku. Pokupiti meso iz tiganja pa u istom ulju dodati šampinjone da se krčaju. Dodati i meso u ovaj tiganj. Zatim špagete skuvati pa ih procediti i dodati u tiganj sa pečurkama i piletinom. Dodati neutralnu pavlaku i parmezan. Služiti sa mnogo zelene, sveže salate.

ručak, jelo
foto: Printscreen/ youtube/dragana nikitović

Zapečeno povrće

Tikvice i paradajz iseckati na krugove pa posložiti u vatrostalnu činiju. Posoliti sve. Mladi luk iseckati pa ga izmešati sa belim lukom i grčkim jogurtom i pavlakom. Preliti preko povrća i staviti da se zapeče u rernu.

ručak, jelo
foto: Printscreen/ youtube/dragana nikitović

Rolnice od patlidžana punjene mesom

Beli i crni luk sitno iseckati, dodati mleveno juneće meso i staviti da se prodinsta. Pirinač skuvati. Dodati u tiganj pire od paradajza. Pripremiti smesu kao za sarmu. Patlidžan iseći na listove pa svaki list zapeći u rerni i onda do patlidžana praviti sarmice i staviti u tiganj. Posuti preko sa paradajz pireom i preko staviti sir. Zapeći oko 10ak minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs