Isprobajte

TOSKANA SOS svakom mesu daje POSEBAN ŠMEK: VEČERA koja prija svima! (RECEPT)

Bez obzira koje meso koristili ono će u ovom sosu biti sočno, ukusno i egzotično

Recepti 12.02.2021. - 18:18h Autor: Stil/ Igy the cook
Foto: IGY THE COOK

Sastojci:

 

500 gr pilećeg filea

1 luk

400 gr šampinjona

čaša vina

2 čena belog luka

200 ml pavlake za kuvanje

150 gr bebi spanaća

50 gr dimljenog sira

50 gr sušenog paradajza

so i biber

50 gr suvih šljiva

italijanska mešavina začina

 

 

Priprema: Ispržite piletinu. Odložite je na toplo. Izdinstaje crni luk, dodajte beli luk, i šampinjone. Dinstajte 10 minuta. Stavite sućeni paradajz, posolite i pobiberite.

 

Dodajte vino. Dinstajte dok tečnost ne ispari. Stavite suve šljive. Potom dodajte pavlaku za kuvanje i rendani dimljeni sir. Dodajte italijansku mešavinu začina.

Na kraju stavite bebi spanać, i dinstajte 5-10 minuta dok se sos ne zgusne.

Prelijte preko mesa ili nekog testa.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...