RECEPT

Kolač od DVE JABUKE u belom sosu: SOFTANO i slatko!

Spoj tradicije i inovacije - kolač koji se ne može zaboraviti

Recepti
Autor:
Kolač od DVE JABUKE u belom sosu: SOFTANO i slatko!
Foto: Igy the cook

Sastojci:

  • 250 ml kiselog mleka
  • 100 gr smeđeg šećera
  • 80 ml ulja
  • 200 gr brašna
  • 80 gr šećera
  • 50 gr lešnika
  • 2 jabuke
  • 30 gr putera
  • 1 jaje
  • 10 gr praška za pecivo
  • ekstrakt vanile

Preliv:

  • med
  • grcki jogurt

Priprema: Pomešajte smeđi sećer, ulje, jaja, braašno, kiselo mleko, lešnik, ekstrakt vanile i dodajte na kockice sečene jabuke. Dodajte prašak za pecivo.

Izlijte u podmazan pleh. U mali sud pomešajte šećer, cimet i rastopljeni puter. Promešajte. Pospite preko smese.

Pecite na 160 c - 40-45 minuta. Na gotov, servirani kolač pospite preliv od grčkog jogurta i meda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs