Pune vitamina

I ZDRAVE I UKUSNE, idealne za sve koji paze na liniju: 3 NAJBOLJA RECEPTA za obrok salate!

Savršen izbor za ručak

Recepti 09.02.2021. - 15:26h Autor: Stil/stvarukusa.rs
Foto: Shuterstock

Ukoliko pokušavate da skinete koji kilogram, ne postoji bolji obrok od ovih salata. Zdrave su, pune su vitamina, a zasitiće vas brzo, piše Stvarukusa.rs Donosimo vam 3 najukusnija recepta:

 

Pileća salata

 

Sastojci:

  • 300 g kuvane piletine, usitnjene
  • 3 kašike majoneza
  • kašika limunovog soka
  • 1/4 kašičice bibera
  • 2 kašike blanširanog iseckanog badema
  • struk celera, sitno iseckan

 

Priprema: Bademe blago propržiti u tiganju. Budite pažljivi jer brzo izgore. U srednjoj činiji pomešajte majonez, sok od limuna i biber. Dodajte i kuvanu piletinu, bademe i celer.

 

VRBOVEČKA PERA: Zaboravljena OTVORENA PITA iz davnih vremena kojoj NEMA RAVNE PO UKUSU! (RECEPT)

Pileća Salata
foto: Shutterstock

 

Salata od tunjevine i pirinča

 

Sastojci:

  • 3 konzerve tunjevine
  • 300 g pirinča
  • 50 g maslina
  • 150 g suvih šljiva
  • 100 g mlevenih oraha
  • kesica šafrana
  • so, biber
  • sirće, ulje

 

Priprema: Obarite pirinač u slanoj vodi, potom ga isperite hladnom vodom. U činiju ređajte red pirinča, red tunjevine, red iseckanih maslina, iseckanih suvih šljiva i oraha. Dodajte začine po ukusu i lagano sve izmešajte.

 

SIROTINJSKA PITA: Ovaj recept morate da zapišete!

Salata sa tunjevinom
foto: Shutterstock

Grčka salata

 

Sastojci:

  • glavica crvenog luka, isečena na rebarca
  • 1/4 šolje vinskog sirćeta
  • rendana kora i sok jednog limuna
  • kašičica meda
  • kašičica sušenog origana
  • biber
  • so
  • 1/4 šolje maslinovog ulja + još za posipanje
  • 12-14 čeri paradajza
  • šolja maslina, očišćenih
  • 2 krastavca srednje veličine, isečena na kolutove
  • 200 g feta sira
  • nekoliko listova origana za dekoraciju

 

Priprema: Crveni luk potopite u hladnu slanu vodu i ostavte da stoji 15 minuta. Pomešajte sirće, limunov sok irendanu koru, med, sušeni origano, pola kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Dodajte i maslinovo ulje u tankom mlazu, a zatim i paradajz i masline i sve pomešajte. Oljuštite krastavac i isecite na kolutove i dodajte posudi s paradajzom. Iscedite crveni luk, dodajte ostalim sastojcima i promešajte. Iscedite feta sir i isecite na kockice. Podelite salatu u tanjire, dodajte svakoj porciji fetu i po želji ukrasite listovima origana.

 

Hranljive, prepune vitamina: Palačinke od heljde su savršen izbor za doručak! (RECEPT)

Salata, Grčka Salata
foto: Shutterstock

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs