NEODOLJIVO UKUSAN

Aromatični džem od jabuka, spreman za tili čas: Namaz koji će nestati sa vaše trpeze!(RECEPT)

Ovaj aromatičan džem od jabuka pršti od intenzivnih ukusa ruma, badema i cimeta!

Recepti
Autor:
Aromatični džem od jabuka, spreman za tili čas: Namaz koji će nestati sa vaše trpeze!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 1 limun
  • 500 g šećera
  • 1 kesica želatina
  • 2 štapića cimeta
  • 2 kašičice belog ruma
  • 200 g badema

Priprema:

Jabuke operite, ogulite, razrežite na osmine, izvadite semenke, narežite na listiće i nakapajte limunovim sokom. Bademe prelijte kipućom vodom, poklopite i ostavite neka stoje nekoliko minuta.

Ogulite ih, popecite u tavi bez masnoće i grubo narežite. Pripremljenim jabukama dodajte rum, bademe, cimet i stavite u posudu za kuvanje. Želatin pomešajte sa dve kašike šećera, umešajte u narezane jabuke i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje dok ne provri.

Nakon toga dodajte ostatak šećera, uz stalno mešanje. Pustite neka masa krene da vri, kuvajte još oko tri minute i pritom uklanjajte penu. Vrući džem izlijte u čiste i zagreane tegle i odmah zatvorite.

Ako džem pripremate od slatkih jabuka, smanjite količinu šećera. Džem od jabuka odličan je kao nadev svih vrsta poslastica, ali i kao namaz za razne vrste peciva.

(Stil.kurir.rs/Coolinarika.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs