pogledajte

Ovako će meso biti neverovatno sočno: Saveti Gordona Remzija za savršen biftek!

Biftek je jelo na kome se pokazuje snaga i znanje kuvara.

Recepti
Autor:
Ovako će meso biti neverovatno sočno: Saveti Gordona Remzija za savršen biftek!
Foto: Shutterstock

Naizgled jednostavan specijalitet ipak zahteva iskustvo u kuhinji i volju da se posvetite istraživanju i eksperimentisanju sve dok ne ubodete kako da meso bude sočno i ukusno. Srećom, danas imamo bezbroj step by step upustava koji nas vode kroz sve faze pripreme. A tu je i nekoliko kratkih pravila po kojima čuveni Gordon Ramsey priprema biftek. Zapišite!

  • Pre prženja, izvadite bitek i ostavite ga da odstoji 10 minuta na sobnoj temperaturi. Ukoliko u tiganj ubacite meso direktno iz frižidera, ono će postati neukusno i tvrdo.
  • Dobro začinite meso. Više od trećine začina nestaje čim biftek dotakne vreli tiganj.
  • Kada polažete meso u tiganj, stavljajte meso od sebe, kako bi ste izbegli prskanje ulja.
  • Nema boje, nema ukusa. Dobro zapecite vaš biftek i ne okrećite ga previše sa jedne na drugu stranu, već pustite da se lepo peče.
  • Začinite aromoma po želji. Koritite beli i crni luk, ruzmarin i slične dodatke kako bi ukus mesa bio bogatiji i aromatičniji.
  • Pre nego što izvadite biftek, rastopite malo putera i „okupajte“ biftek njime. Tako će meso biti mekše i ukusnije.
  • Posle pečenja, ostavite meso da "odleži". Tada će se svi sokovi u mesu akumulirati i meso će biti sočnije.
  • Nikada ne secite vaš biftek pretanko, jer ćete tako osloboditi previše sokova iz mesa.

Ukoliko niste toliko ambicizni, a želite savršenno ispečeno meso imate sreće jer na CarGo Butler aplikaciji sada možete poručiti hranu iz restorana Suprime Steak. Radi se o restoranu specijalizovanom za najzahtevnije specijalitete od mesa, oni će sve pripremiti za vas i još toplo će doći na vašu adresu. Naš predlog jeste da probate T-bone Steak koji osim što izgleda upečatljivo, nudi rapsodiju ukusa, budući da je s jedne strane kosti ramstek, a s druge biftek. Kad pričamo o kvalitetu mesa, upravo je ova kombinacija neprevaziđena.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs