Uživajte

Gulaš sa crnim pivom: Pravi zimski obrok koji krepi telo! (RECEPT)

Mekano i sočno meso u saftu izvanrednog ukusa

Recepti 29.01.2021. - 08:24h Autor: Stil/ Igy the cook
Foto: IGY THE COOK

Sastojci:

 

700 gr junećeg vrata

100 gr slanine

700 gr luka

330 ml piva

so i biber

kašika šećera

sirće

2 lorbera

pola kašičice timijana

kašičica senfa

5 suvih šljiva

malo dimljene paprike

 

Priprema: Isecite slaninu na kockice i propržite. Odložite je, pa na masti prodinstajte luk sečen na rebarca. Posle 10 min dodajte kašiku šećera. Dinstajte još 2 minuta. Dodajte meso iseckano na kockice, i pržite dok ne promeni boju. Nalijte pivom i sirćetom, i kuvajte ukupno 3 sata! Ali, prvom satu dodajte suve šljive, a na drugom dimljenu papriku.

 

Mešajte na početku ređe a kasnije češće. Gotovo je kad meso počne da se raspada. Servirajte uz testeninu ili krompir.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...