probajte

Udovoljite sebi bez rizika od gojenja: 5 recepata za niskokalorične poslastice!

U potrazi za idealnim telom, često se lišavamo svoje omiljene hrane, plašeći se da se zbog nje ne ugojimo.

Recepti
09:47h Autor:
Udovoljite sebi bez rizika od gojenja: 5 recepata za niskokalorične poslastice!
Foto: Thinkstock

Tu se prvenstveno ubrajaju sve vrste poslastica i slatkiša. Ali dijeta nije razlog da se potpuno lišite svojih omiljenih poslastica - jednostavno možete odabrati zdrave alternative.

Prikupili smo pet recepata za niskokalorične poslastice koje možete da jedete, a da ne naškodite figuri.

Ovseni kolačići bez brašna

Ovseni kolačići su jedan od najzdravijih deserta. Sadrže veliku količinu složenih ugljenih hidrata koji dugo zasićuju telo i uklanjaju glad. Pored toga, sadrže vitamine B i druge minerale i elemente u tragovima. Da biste napravili ovsene keksiće bez brašna, potrebno vam je:

  • 4 banane,
  • 2 šolje ovsene kaše,
  • šaka omiljenih oraha
  • med

Usitnite banane, pomešajte ih sa ostatkom sastojaka i stavite da se peku u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Čia puding

Čia puding, čia Semenke
foto: Shuterstock

Čia semenke osvojile su ljubav svih koji paze na svoju figuru i ishranu. To je superhrana koja sadrži ogromnu količinu korisnih vitamina, minerala i elemenata u tragovima neophodnih za zdravo funkcionisanje celog tela. Kombinujte chia seme sa kokosovim mlekom i stavite u frižider preko noći. Ujutro u to dodajte pire od bobica ili voća iseckanog u blenderu.

Kuglice sa kokosom i urmama

Kuglice, Sitni kolači, Rafaelo kuglice, Kuglice od kokosa
foto: Shutterstock

Kao veganski recept bez dodatka šećera ili životinjskih proizvoda, ovi slatkiši su visokokalorični i treba ih jesti u razumnoj količini. Tokom noći potopiti urme sa semenkama u vodu. Stavite ih u blender i dodajte kokos, cimet, chia semenke i sok od pomorandže. Sve pomešajte u blenderu, rukama oblikujte u kuglice i stavite u frižider, gde ćete biti dok ne postanu čvrste. Ako želite, ohlađene kuglice se mogu umočiti u rastopljenu čokoladu - tada ćete dobiti prave slatkiše.

Čizkejk

Čizkejk je u poređenju sa ostalim uobičajenim desertima manje kaloričan - ali još uvek nije u potpunosti dijetetski. Još će biti korisnije ako ga napravite sami kod kuće, dodajući manje šećera i kontrolišući kvalitet svih sastojaka. Na internetu možete pronaći ogroman broj recepata.

Desert u šolji

Odličan recept za jednostavan, niskokalorični desert koji se može napraviti vrlo brzo. U šolji kombinujte 5 kašika ovsene kaše, jedno jaje, kašiku kakaa u prahu, 50 ml mleka i kašiku meda. Stavite šolju u mikrotalasnu na 5 minuta - i ukusan desert je spreman.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs