Mala slatka tortica

Torta sa jagodama

Torta od jagoda će uvek biti pun pogodak za svaku priliku. Čak i ako je napravite bez posebnog povoda, garantujemo da će se veoma brzo pojesti
Recepti
01:08h Autor:
Torta sa jagodama
Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno
  • Za 12 osoba

Sastojci

  • Za koru:
  • 3 belanceta
  • pola kašičice alkoholnog sirćeta
  • 150 g šećera
  • Za fil:
  • 300 ml mleka
  • 1 puding od jagode
  • 5 kašika šećera
  • 50 g margarina
  • 100 g šlaga u prahu
  • 200 g svežih jagoda

Ulupati čvrst sneg od belanaca i šećera. Na kraju dodati sirće. U okrugli pleh za pečenje prečnika 26cm staviti papir za pečenje i sipati umućeni šam od belanaca.

U rerni zagrejanoj na 140C sušiti koru skoro sat i po.

Skuvati puding u mleku sa dodatkom šećera uobičajeno. Ostaviti da se ohladi pa izmešati sa umućenim margarinom. Fil naneti na ohlađenu koru. Šlag umutiti po uputstvu na ambalaži uobičajeno i nafilovati preko fila.

Jagode iseckati na polovine i četvrtine, pa porešati preko šlaga. Ostaviti u frižideru da se ohladi par sati pre sečenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs