Ukusno

Zapečena piletina sa ajvarom: Brz i jednostavan ručak! (RECEPT)

Ako ste se zasitili božićne trpeze, danas spremite ovo

Recepti
10:03h Autor:
Zapečena piletina sa ajvarom: Brz i jednostavan ručak! (RECEPT)
Foto: Igy the cook

Sastojci:

  • 600 gr pilećih grudi
  • 1 praziluk
  • 250 gr testenine
  • 70 gr ajvara
  • 100 gr kačkavalja
  • 50 gr maslina
  • 3 jaja
  • 400 ml kisele pavlake
  • so i biber

Priprema: Izdinstajte praziluk pa dodajte belo meso, na kraju dodajte masline. U isto vreme obarite testeninu. Kada je sve gotovo, proceite i pomešajte testeninu i meso i stavite u nauljen pleh.

Pomešajte pavlaku, jaja, rendani kačkavalj. Prelijte preko testa, promešajte, i stavite u rernu da se peče na 200 c - 30-35 minuta.

Izvadite i prelijte mešavinom ajvara i pavlake. Dopecite još 5 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs