NEODOLJIVA

Ledena pita sa vanilom: Nema joj ravne - jednostavna, sočna i kremasta!(RECEPT)

Pita koja se topi u ustima i savršeno prija nepcu, za koju vam ne treba puno vremena i koju možete kombinovati i sa voćem po ukusu. Slatka pita koja će vas osvojiti pri prvom zalogaju.

Recepti 09.01.2021. - 10:30h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

– 12 kora za pitu
– 1 l mleka
– 3 kesice pudinga od vanile
– 5 kašika šećera
– 1 vanilin šećer

 

Za premazivanje:

 

– 3 jaja
– 100 ml ulja
– 3 kašike šećera

 

Za preliv:

 

– 500 g šećera
– 500 ml vode
– 1 vanilin šećer

Priprema:

 

Od litre mleka odvojiti malo za puding. Ostatak mleka staviti na riglu sa šećerom i vanilin šećerom da provri. Ukuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se prohladi.

 

Za preliv sve sastojke staviti u šerpicu i kuvati dok ne provri. Kada provri ostaviti da vri još desetak minuta na srednjoj temperaturi, skloniti sa ringle i ostaviti da ohladi.

 

Umutiti jaja se šećerom i uljem za premaz. Prvu koru premazati, pa preko nje staviti drugu koru koju takođe treba premazati. Drugu koru preklopiti trećom i na jedan duži kraj rasporediti četvrtinu pudinga.

 

Uviti u rolat i složiti u podmazan pleh. Postupak ponoviti i sa ostalim korama i filom. Premazati rolate sa malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta.

 

Pečenu, toplu, pitu preliti hladnim prelivom i ostaviti da se lepo ohladi. Iseći na parčiće i poslužiti je hladnu.

(Stil.kurir.rs/milicinakuhinja.blogspot.ba)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...