ISPROBAJTE JE

Šeherezada torta je čisto savršenstvo: Jedna od najlepših nepečenih torti!(RECEPT/VIDEO)

Savršeno kremasto zadovoljstvo

Recepti
Autor:
Šeherezada torta je čisto savršenstvo: Jedna od najlepših nepečenih torti!(RECEPT/VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/ Kuvaj Uzivo

Sastojci:

  • 1,5 l mleka
  • 200 gr pudinga od karamele (5 kesica)
  • 250 gr kristal šećera
  • 200 gr šećera u prahu
  • 250 gr margarina ili maslaca
  • 600 gr (2 pakovanja) keksa
  • 500 ml slatke pavlake (umesto nje može 300 gr šlaga u prahu i 500 ml kisele vode)

Priprema:

1 l mleka staviti da provri i dok čekate umutiti kristal šećer, puding i preostalo mleko. Kada mleko provri zakuvati razmućenu masu i mešati dok se ne zgusne, zatim skloniti sa vatre, staviti foliju i ostaviti da se ohladi.

Ko voli jači ukus karamele onda polovinu mere od kristal šećera otopite, karamelizujte pa nalijte mleko i kada se šećer otopi i mleko provri zakuvajte ostatak šećera koji ste razmutili sa pudingom i mlekom.

Umutiti margarin sa šećerom u prahu penasto pa im dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostatak pudinga i opet umutiti. Slatku pavlaku umutiti kao šlag, ne previše da se ne stvrdne.

Ukoliko vam se desi da ste malo jače umutili samo uspite mleka i izmešajte. Uzeti dublju đuveč tepsiju ( moja je promera 36 x 23 cm ) i obložiti folijom ili kesom pa poslagati jedan red keksa.

Keks se podeli na 4 jednaka dela, jedan deo poslažete. Keks možete poslagati i na tacnu, ali kako se keks ne natapa onda mazanje traje dosta duže, jer taj keks klizi po tacni pa se mora pridržavati, kod slaganja u tepsiju je drugačije, keks neće nigde.

Na prvi red keksa staviti red (1/3) slatke pavlake pa red (1/3) krema. Odgore opet red keksa, slatka pavlaka, krem, keks, slatka pavlaka, krem i na kraju zadnji red keksa.

Ostavite tako tortu u frižider nekoliko sati ili preko noći, ako je preko noći onda stavite kesu, da torta ne povuče neki miris iz frižidera. Ukoliko žurite onda sat – dva u zamrzivač. Izvadite, poklopite tacnom i okrenite. Skinite tepsiju, pa foliju i dekorišite po želji.

Tortu držati u frižideru ili ostavi do posluženja. Može da stoji vam frižidera, čvrsta je dovoljno.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs