Posno

Raženi hleb sa karamelizovanim lukom: Ljubav na prvi zalogaj! (RECEPT)

Divna posna pogača zbog koje miriše cela kuća

Recepti
Autor:
Foto: Letina kuhinja

Sastojci:

 

150ml ulja

1 crni luk

1 supena kašika šećera

1 čen belog luka

300gr pšeničnog brašna

150gr raženog brašna

1 kašika soli

1 kesica kvasca

250ml mlake vode

semenke po ukusu

 

U ulje dodati luk i šećer i karamelizovati. Brašna sjediniti i dodati so i kvasac. Uz postepeno dodavanje mlake vode umesiti testo. Zatim ga razvuci i dodati karmelizovani luk i bosiljak ( opcionalno ), premesiti i ostaviti da naraste. Zatim posuti semenkama po ukusu i peći na 200 stepeni 30-35 minuta. Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs