Ukusno i zdravo

Piletina i krompir u bešamel sosu: Predlog za današnji ručak! (RECEPT)

Savršen spoj pilećeg mesa i krompira u kremastom sosu, budi sva čula

Recepti
Autor:
Piletina i krompir u bešamel sosu: Predlog za današnji ručak! (RECEPT)
Foto: IGY THE COOK

Potrebno je:

  • 3 manja krompira
  • 1 praziluk
  • 500 gr pilećih grudi
  • 200 gr šampinjona
  • 150 gr kačkavalja
  • mast
  • so
  • italijanska mešavina začina
  • 50 gr putera
  • 30 gr brašna
  • 500 ml hladnog mleka
  • 40 gr parmezana

Priprema: Stavite krompir u ljusci da se kuva. Izdinstajte pečurke. Kad su gotovo sklonite sa vatre. Dodajte praziluk, malo propržite, posolite, i dodajte pileće meso. Posolite i dodajte mešavinu začina.

Vratite šampinjone. Napravite bešamel. U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite i dodajte hladno mleko. Dodajte rendani kačkavalja. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite na 180 c - 35 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs