Pasta sa pečurkama: Kremasto savršenstvo u tanjiru! (RECEPT)

Za ovaj jednostavan obrok potrošićete malo vremena, a uživaćete u kremastom ukusu 

Recepti 17.12.2020. - 14:17h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 450 g testenine
  • 1 kašika maslaca
  • 400 grama pečuraka
  •  100 grama sitno seckane slanine
  • 1crni luk
  • 2 čena belog luka
  •  250 ml vina
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 40 g parmezana
  • 2 kašike peršuna
  • So
  • biber
pasta sa pečurkama, Testenina sa pečurkama
foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Skuvajte testeninu, a maslac otopite u tiganju na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte naseckani luk, a nakon dva minuta i beli luk.
  • Dodajte sitno seckanu slaninu.
  • Kada luk postane staklast, a slanina pusti svoje sokove, dodajte iseckane pečurke.
  • Pržite desetak minuta dok tečnost ne ispari, a pečurke ne omekšaju.
  • Sipajte vino i kuvajte dok ne ispari.
  • Nakon toga, dobro promešajte i i sklonite s vatre.
  • Posolite i pobiberite.
  • Dodaj skuvanu testeninu i nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala, pa pavlaku, parmezan i dve kašike iseckanog peršuna.
  • Sve polako promešajte, prema potrebi dodajte još malo soli.
  • Sklonite sa vatre i poslužite tople testenine.

 

4 vrste slatkih peciva od jednog testa: Savršen recept iskusne domaćice! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...