OKREPLJUJUĆA

Zimska čorbica sa ćuretinom je jelo bez premca: Okrepljenje za ceo organizam! (RECEPT)

Zdrava, ukusna, okrepljujuća i zasitna - obožavaće je cela porodica!

Recepti
Autor:
Zimska čorbica sa ćuretinom je jelo bez premca: Okrepljenje za ceo organizam! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebni sastojci:

  • 4 stabljike celera
  • 3 manje glavice luka
  • 1 veća zelena babura
  • ¾ šolje ulja
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 1/3 šolej brašna
  • 450 g kobasice
  • Manja crvena babura
  • 8 čenovabelog luka
  • 8-10 šolja pilećeg bujona
  • 2 kašike listova majčine dušice
  • 1 ½ kašičica kajenske paprike
  • ¼ šolje ljutog paradajz sosa
  • ¼ šolje vuster sosa
  • So, biber
  • 4 šolje kuvane ćuretine iseckane na komadiće

Priprema:

U multipraktiku izmešajte ¼ šolje naseckanog celera, ¼ šolje naseckanog luka i ¼ šolje zelene babure. Sitno sameljite. U manjoj posudi izmešajte ½ šolje ulja sa maslinovim uljem i sve dobro umutite. Sipajte u veću šerpu, dodajte brašno i stavite na šporet da se lagano zagreva. Pustite da se brašno lagano prži 20 minuta dok ne dobije smeđu boju, dodajte pire od povrća, promešajte i ostavite sa strane.

U velikoj šerpi sipajte ostatk ulja, dodajte iseckanu kobasicu i ostavite da se prži 6-8 minuta, dodajte crvenu papriku zajedno sa ostatkom zelene, pustite da se sve dinsta 3-4 minuta zatim dodajte celer, crveni i beli luk a ostavite da se dinsta još 3-4 minuta. Zatim dodajte bujon, sve začine i uprženo brašno i dobro promešajte da se sve rastopi u čorbici. Pustite da prokuva i krčka oko 15 minuta da se zgusne. Na samom kraju umešajte meso od ćuretine samo da se ugreje i poslužite toplo.

(Stil.kurir.rs/Lifepress)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs