probajte

Omiljeno jelo svih Austrijanaca: Sprema se u tiganju, a potrebna su vam samo 3 sastojka! (RECEPT)

Kad zamiriše kombinacija luka, slanine i krompira iz tiganja, potpuno je jasno zašto je Austrijancima gröstl omiljeni domaći specijalitet...

Recepti
Autor:
Omiljeno jelo svih Austrijanaca: Sprema se u tiganju, a potrebna su vam samo 3 sastojka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Nakon celog dana spuštanja na skijama po planinama ništa ne vraća snagu kao gröstl – jelo za koje su vam potrebna samo tri osnovna sastojka koja najverocatnije već imate u kuhinji.

Osim luka, slanine i krompira možete da dodate i nešto začina poput mlevene ljute ili slatke paprike koja će dati finu aromu, a prema želji dodajte i semenke kima. Austrijanci ovo jelo često poslužuju sa peršunom, s pečenim jajetom na vrhu.

Sastojci za gröstl

  • 200 g slanine
  • 1 luk
  • 500 g krompira
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

1. Skuvajte krompir, ogulite ga i ostavite da se ohladi.

2. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte isekcanu slaninu i sitno seckani luk pa pržite deset minuta.

3. Izvadite luk i slaninu pa zagrejte na tiganju krompir pretjodno isečen na kockice i pecite 10 minuta. Prema potrebi začinite.

4. Vratite slaninu i luk u tiganj pa poslužite.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs