Sočni biftek sa sezonskim povrćem

Recepti
02:36h
Sočni biftek sa sezonskim povrćem
  • 70 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 6 bifteka
  • 1/2 kg mladog krompira
  • 200 g šargarepe
  • 1 tikvica
  • 6 tankih pančeta-slaninica
  • malo trapista
  • so, biber, biozačin
  • Ulje
  • Voda

Meso kuhinjskim čekićem dobro izudarajte i začinite. U vatrostalnu posudu prvo stavite očišćeni mladi krompir, šargarepu i tikvice, dodajte ulje i malo vode, pa na laganoj vatri u rerni na180-200 stepeni pecite oko dvadesetak minuta. Potom odozgo dodajte meso, a preko mesa poređajte tanko isečenu slaninu pančetu i sve zajedno pecite.Kad je jelo gotovo, na svako parče mesa dodajte malo narendanog trapista. Poslužite uz salatu od krastavca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs