MALO DRUGAČIJI KOLAČ

Slatka lazanja sa sezonskim voćem: Poslastica koju ćete pamtiti!(RECEPT)

Italijanske lazanje ne moraju biti filovane mesom, već mogu biti i slatke, pune sezonskog voća. Iznenadićete se ukusom!

Recepti
Autor:
Slatka lazanja sa sezonskim voćem: Poslastica koju ćete pamtiti!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim voćem.

Sastojci:

  • 150 grama lazanja
  • 50 grama suvih kajsija
  • 50 grama suvog grožđa
  • 1 limun
  • 600 mililitara mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 pomorandža
  • 2 kašike meda
  • 1 jabuka
  • 1 kruška
  • 1 banana
  • 50 grama drobljenih badema
  • 50 grama šećera u prahu

Način pripreme:

U uzavreloj vodi obarimo lazanje. Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo krugove banane i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe. U šerpu na šporetu sipamo skoro celo mleko. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.

Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Nanesemo voće sa pudingom. Ponovimo postupak još jednom. Pečemo 35 minuta na 200 stepeni.

Lazanje sečemo na parčad i ređamo na činiju za serviranje. Pospemo izdrobljenim bademima i šećerom u prahu.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Baštabalkana)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs