NEODOLJIVO ČOKOLADNA

Italijanska topla čokolada koja se ne zaboravlja: Gusta i ukusna čokolada Milano, savršena za praznične dane!(RECEPT)

Italijani prave najbolju toplu čokoladu! A, sada to možete i vi.

Recepti
Autor:
Italijanska topla čokolada koja se ne zaboravlja: Gusta i ukusna čokolada Milano, savršena za praznične dane!(RECEPT)
Foto: profimedia

Nikad nema dogovora oko toga gde se pije najbolja topla čokolada u Italiji! Jedni tvrde da je to samo Firenca, ali drugi prednost daju Milanu. Sigurni smo da se najbolja topla čokolada pije u vašoj kući, naročito ako je pripremite po ovom receptu.

Sastojci:

  • 5 kašičica kakao praha
  • 4 kašičice gustina
  • 4 kašičice šećer
  • 500 ml mleka
  • 120 gr crne čokolade
  • 2 kašike šlaga (opciono)

Priprema:

U šerpici ili velikoj džezvi izmešajte "na suvo" kakao prah, gustin i šećer.

Ugrejte mleko i sipajte ga u džezvu, polako mešajući. Zagrevajte ovu mešavinu na tihoj vatri, mešajući da se ne stvore grudvice.

Pre nego što do kraja provri, smanjite vatru do minimuma i ubacite izlomljenu crnu čokolada (najbolje 70% odsto kakaa).

Mutite na vatri dok mešavina ne postane kremasta i gusta. Ako želite slađu toplu čokoladu, dodajte sada još malo šećera.

Podelite u dve šolje i, po želji, ukrasite umućenim šlagom i pospite čokoladnim mrvicama.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs