Odličan ukus, a brza priprema

7 vrsta kolača od jedne smese, za posnu i mrsnu slavu: Toliko ukusni i različiti, sve je spremno za sat vremena!

Nema potrebe da potrošite ceo dan na spremanje poslastica

Recepti 04.12.2020. - 15:13h Autor: Stil.kurir.rs / Natašine slastice
Foto: printscreen youtube/ Natašine Slastice

Iako ste možda prvo pomislili na bezukusne kupovne kolačiće od proste smese, preporučujemo vam da probate ove i sami se uverite da to ovoga puta nije slučaj!

 

Sastojci za osnovnu smesu: 940 g mlevenog keksa, 320 g šećera u prahu, 400 ml mleka, 450 g margarina ili putera, 2 vanilin šećera.

 

Rolat sa bananicama: 300 g osnovne smese, 50 g čokolade za kuvanje, 3 čokoladne bananice, šećer u prahu za posipanje.

Kuglice s napolitankama i lešnikom: 300 g osnovne smese, 50 g napolitanki s lešnicima, 50 g prženih mlevenih lešnika, 20 g čokolade za kuvanje, prženi seckani lešnici za valjanje kuglica.

 

Kuglice s kokosom i eurokremom: 300 g osnovne smese, 70 g kokosa, 1 kašika ruma, kokos za valjanje kuglica, krem za dekoraciju.

U zavisnosti od toga da li pripremate kolače u posnoj ili mrsnoj varijanti, zamenite puter margarinom, kravlje mleko sojinim, čokolada neka bude posna, keks takođe...

Kolač s jafom: 300 g osnovne smese, 1 list oblande, 40 g kokosa, 9 komada jafa keksa.

 

Trouglići sa žele bombonama: 300 g osnovne smese, 70 g mlevenih oraha, 100 g seckanih žele bombona, istopljena čokolada za kuvanje sa uljem (koju ćete koristiti i za poslednji kolač).

 

5 najboljih recepata za posne slatke pite: Savršena zamena za slavske kolače!

foto: printscreen youtube/ Natašine Slastice

Košnice: 300 g osnovne smese, 70 g kokosa, kalup za košnice, šećer u prahu za kalup.

 

Kolač sa oreom: 300 g osnovne smese, 100 g izlomljenog oreo keksa, 150 g čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja.

 

Priprema:  Prvo napraviti osnovnu smesu od navedenih sastojaka i lepo sjediniti.

 

Pripremiti ostale sastojke i krenuti redom sa pripremom kolača, jednostavnim spajanjem navedenih sastojaka i oblikovanjem, po potrebi valjanjem ili prelivanjem glazorom. Jedino vam je za košnice potreban kalup.

 

Napomena: Za kolač s jafom, oblandu treba premeriti tako da bude široka dovoljno za tri keksa, a dugačka za dva ipo, pa se potom iseku tve takve "kore" od jednog lista oblande.

 

Detaljnu pripremu svih kolača pogledajte u videu ispod!

 

(Stil.kurir.rs / Youtube / Natašine slastice)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs