Probajte što pre

Univerzalno kiselo testo za mekike, uštipke, pancerote: I bez čekanja narasta kao ludo! (RECEPT)

Pravite ih u obliku koji želite i služite uz slatke ili slane priloge koje najviše volite

Recepti
Autor:
Univerzalno kiselo testo za mekike, uštipke, pancerote: I bez čekanja narasta kao ludo! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Domaći Recepti

Sastojci: 200 ml vode, 500 ml jogurta, 1 kašika šećera, 10 g suvog kvasca, 1 kašika soli, 1 kašika ulja, 900 g mekog brašna + malo da se testo premesi i razvuče.

Priprema: U toploj vodi razmutiti šećer i kvasac. Odmeriti brašno pa pola staviti u činiju u kojoj ćete mesiti. Dodati kvasac i mlak do topao jogurt. Veoma je bitno da nije iz frižidera. Sve kašikom izmešati. Dodati još brašna i so pa opet izmešati.

Utrošiti sve brašno za mešenje. Biće lepljivo, ali tako i treba, testo mora biti mekano i lepljivo jer na taj način i to malo što ostavimo da naraste je dovoljno.

Takvo testo preliti uljem i premesiti.

Uzeti još malo brašna, posuti po stolu, izvaditi testo i malo ga premesiti.

Oblike sečete kako želite.

Za mekike, na primer, možete podeliti testo na 6 loptica, oblikovati svaku pa razvući u krug malo manji od tiganja i onda iseći u 8 trouglova. Tako uraditi sa ostalim testom i ostaviti da stoji na radnoj površini dok zagrejete ulje.

U većem tiganju zagrejati više ulja, da se prži u dubokom ulju, zagrevati na najjačoj vatri, pa posle prve ture pečenja ako je potrebno smanjiti kako ne bi gorele.

Isprženo testo vaditi na papirni ubrus da se ocedi pa stavljati drugu turu da se peče. Oceđene od masnoce slagati na tanjir. Poslužiti odmah uz slatke ili slane priloge po želji. Prijatno!

Detaljan postupak pogledajte u videu.

Buhtlice sa makom: Sočno, mekano i mirisno testo, koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!(RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs