najbolja kombinacija

Proteinska kaša sa ukusom pite od jabuka: Najlepši doručak koji ste ikada probali! (RECEPT)

Vruća ovsena kaša idealan je način za početak dana. Reč je o finom i zasitnom jelu punom proteina koji nam daje dovoljno energije za obavljanje svih potrebnih sitnica.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Ovsena kaša može se pripremati na različite načine i s mnogobrojnim dodacima. U kasnu jesen, posebno će dobro odgovarati ovsena kaša koja ima ukus pite od jabuke, ali mnogo manje kalorija od tog dezerta. Sastojci:

  • 50 grama ovsenih pahuljica
  • 120 ml vode
  • 120 ml mleka
  • 1 velika jabuka
  • 1 kašičica putera
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1kašičica cimeta
  • šaka oraha

Priprema:

1. Operite jabuku i isecite je na otprilike iste komadiće. 2. Rastopite puter u loncu pa na njemu prodinstajte jabuke. 3. Ubacite šećer i cimet i sve zajedno kuvajte nekoliko minuta dok jabuke ne omekšaju i počnu se karamelizovati. 4. Skuvajte ovsenu kašu na uobičajeni način s jednakim količinama vode i mleka pa poslužite s karamelizovanim jabukama i komadićima oraha. Savet plus:

Ako želite da još obogatite ukus ovsene kaše s ukusom pite od jabuka, u jelo možete dodati i malo muskatnog oraščića, ekstrakt vanile i mlevenog đumbira.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs