najbolja kombinacija

Proteinska kaša sa ukusom pite od jabuka: Najlepši doručak koji ste ikada probali! (RECEPT)

Vruća ovsena kaša idealan je način za početak dana. Reč je o finom i zasitnom jelu punom proteina koji nam daje dovoljno energije za obavljanje svih potrebnih sitnica.

Recepti 15.12.2020. - 21:37h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ovsena kaša može se pripremati na različite načine i s mnogobrojnim dodacima. U kasnu jesen, posebno će dobro odgovarati ovsena kaša koja ima ukus pite od jabuke, ali mnogo manje kalorija od tog dezerta.

Sastojci:

 

 

  • 50 grama ovsenih pahuljica
  • 120 ml vode
  • 120 ml mleka
  • 1 velika jabuka
  • 1 kašičica putera
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1kašičica cimeta
  • šaka oraha

Priprema:


1. Operite jabuku i isecite je na otprilike iste komadiće.

2. Rastopite puter u loncu pa na njemu prodinstajte jabuke.

3. Ubacite šećer i cimet i sve zajedno kuvajte nekoliko minuta dok jabuke ne omekšaju i počnu se karamelizovati.

4. Skuvajte ovsenu kašu na uobičajeni način s jednakim količinama vode i mleka pa poslužite s karamelizovanim jabukama i komadićima oraha. 

Savet plus:


Ako želite da još obogatite ukus ovsene kaše s ukusom pite od jabuka, u jelo možete dodati i malo muskatnog oraščića, ekstrakt vanile i mlevenog đumbira.

 

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...