SLATKIŠ KOJI OSVAJA

Brza, kremasta i potpuno neodoljiva: Banana split torta je vaš novi omiljeni slatkiš!(RECEPT)

Ukoliko ste ljubitelj banana splita, onda nemojte propustiti da napravite ovu jednostavnu tortu. Ona se ne peče, nije komplikovana za pripremu, a uživaćete u svakom zalogaju.

Recepti
21:05h Autor:
Brza, kremasta i potpuno neodoljiva: Banana split torta je vaš novi omiljeni slatkiš!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Podloga

Krem

  • 3 banane
  • dve keseice pudinga sa ukusom vanile
  • 150 grama šećera
  • 700 ml mleka
  • 150 grama putera

Ukrašavanje

  • 350 ml slatke pavlake za šlag
  • dve kašike ulja
  • 50 grama čokolade za kuvanje
  • listići badema (po želji)

Priprema:

U veću posudu, na srednje jakoj vatri, dodati mleko te otopiti puter i čokoladu za kuvanje. Skinuti s vatre, dodati keks i mešati da se dobije mrvičasta smesa. Ako je smesa suva, prema potrebi pomalo dodajte još par kašika mleka, da poveže smesu.

Na dno kalupa od 26 centimetara staviti papir za pečenje, a ivice kalupa premazati uljem. Istresti smesu u kalup pa prstima ili nekim ravnim predmetom utisnuti podlogu i izravnati je. Podlogu staviti u frižider da se stegne i ohladi.

Da napravite krem, prašak za puding spojite sa šećerom i kratko promešajte. Od ukupne količine mleka odvojiti 12 kašika te mešati smesu za puding, da ne bude grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad mleko prokuva, maknuti ga s vatre i u njega sipati smesu za puding. Vratiti na vatru uz stalno mešanje. Paziti da ne nastanu grudvice. Puding kuvati dva minuta, da postane gust pa ga skloniti s vatre.

U još vruć puding dodati, na manje komade isečen puter i celu smesu dobro izmešati da se puter otopi. Bananama oguliti koru. Zgnječiti banane viljuškom te im dodati tri kašike vrućeg pudinga i sve pomešati. Naneti tu smesu preko keksa i izravnati je. Dok je još vruć, preko sloja banana dodati puding i izravnati. Sačekati da se puding prohladi na sobnu temperaturu.

Mikserom umutiti pavlaku u šlag. Naneti šlag preko pudinga te sve dobro ohladiti u frižideru preko noći.

Pre sečenja i posluživanja otopiti čokoladu s uljem. Narezani komad torte ukrasiti otopljenom čokoladom i listićima badema, a možete iseckati i jednu bananu na kolutove i poređati preko torte i nakon toga poslužiti (opciono).

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Recepttura)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs