PO RECEPTU nAJDŽELE lOSON

Sporo pečena piletina koja se topi u ustima: Mirisu limuna i belog luka niko neće moći da odoli! (RECEPT)

Sporo pečena piletina slavne kuvarice recept je na koji ćete se vrlo verovatno navući čim ga prvi put isprobate.

Recepti
Autor:
Sporo pečena piletina koja se topi u ustima: Mirisu limuna i belog luka niko neće moći da odoli! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu nego i zbog toga što greje dušu poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s belim lukom koji otpušta prekrasne arome.

Da su jednostavna jela često i najukusnija, potvrđuje recept slavne kuvarice Najdžele Loson za pile sa belim lukom i limunom. Bez komplikovanja, dovoljno je staviti sve u pleh za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz rerne. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvežavajućim ukusom.

Sastojci za pile s limunom i belim lukom:

  • 1 pile
  • 1 glavica belog luka
  • 1 veliki limun
  • majčina dušica
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 150 ml belog vina
  • so, biber

Priprema:

1. Zagrejte rernuna 160 stepeni. Pile razdvojite na komade, beli luk na neoguljene češnjeve. Limun isecite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.

2. Položite piletinu s kožom prema gore u pleh, dodajte limun i beli luk pa majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.

3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stepeni.

4. Poslužite uz prilog prema želji.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs