Recepti sa Stilom

File u lisnatom testu

File očistite od žilica i isecite na pola, a onda svaku polovinu po dužini zarežite do pola.
Recepti 29.03.2013. - 12:23h
File u lisnatom testu, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • svinjski file
  • lisnatog testa
  • Praziluka
  • 10 crnih maslina
  • 100g feta sira
  • 4 praške šunke ili pršute
  • maslinovog ulja
  • Soli
  • Bibera

Posolite, pobiberite i malo prepecite sa svih strana u maslinovom ulju. Ohladite. U svaki komad stavite izgnječen sir sa seckanim maslinama. Prokuvajte ceo praziluk sedam minuta u kipećoj vodi, a onda ga po dužini isecite do pola da se dobije puno širokih traka. Razvucite oba dela lisnatog testa i na svaki stavite sloj praziluka, pa šunku ili pršutu, stavite meso i sve upakujte kao paketić. Premažite žumancetom, pospite semenkama lana i pecite oko 30 minuta na 220 stepeni.

 

Savet
Duboko zamrznuto meso odmrzavati u hladnoj vodi

 

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...